Lämmitetään leivinuuni edellisenä iltana. Kerätään koivunvarpuja niin että niitä riittää kerros uunin pohjalle. Varvut pestään. Paisti laitetaan suolaveteen 10%,edellisenä iltana. Kun uunissa on noin 120 astetta asetellaan varvut uuniin pellin päälle ja liha niiden päälle. Muista kuivata liha huolellisesti. Jos uuni tuntuu liian kuumalta voi peltejä pitää hieman auki hetken aikaa. Tällöin varvut saattavat antaa aavistuksen savua mutta vieno savunmaku lihaan ei ole pahasta. Koko hökötyksen annetaan olla uunissa vähintään kuusi tuntia lihan koosta riippuen. Kovin pieni paisti vähemmän aikaa. Lihasta on tarkoitus tulla erittäin pehmeän ylikypsää ja mehukasta. Lihan kaveriksi voi laittaa perunat, nauriit ym. tilpehöörit.
Hyvää ruokahalua!