Aloita sulattamalla silavaa jauhettua tai lastuina 5-10 % liha määrästä.Jauhetusta silavasta siivilöi kokkareet pois.Leikkaa liha lastuiksi ja aseta uunivuokaan tai valurauta pannuun , valele sulaa silavaa päälle ja laita liha uuniin 250c noin 20 min. tai kun lihat ovat hyvin ruskistuneet pinnalta.Ota vuoka uunista ja käännä alla olevat lihat päälle , vuoka uudelleen uuniin ja paista taas kunnes lihat ovat jälleen ruskistuneet,Tämän jäkeen voit lisätä nestettä (vettä), niin että lihat eivät aivan peity .Mausteeksi voi laittaa voita, suolaa,tai aromisuolaa.Hauduta lihoja matalammalla lämpötilalla 120-150c , 1-2h.Kova ruskituslämpötila hajoittaa lihan valkuaisia ja samalla ruskistaa lihaa mistä tulee hyvä maku.Parin tunnin haudutus säästää mummojen tekarit.Olen ruokkinut tällä reseptillä noin viisituhatta (5000) ruokailijaa ja moitteita ei ole tullut.Silava kestää korkeampia lämpötiloja kuin voi ja ei pala pohjaan.Tämä resepti helpottaa hommaa kun käsitellään suuria liha määriä esim. hirvipeijaisissa , jos on mahdollisuus käyttää tehokkaita kiertoilmauuneja , ei tarvi käryyttää pienissä erissä pannulla.Kokeilkaa rohkeasti jos tulee kysyttävää voit soittaa puh. 040/8333497. Ravintola ja eräkokki Ari Tapio