Merimieslaatikon jalostunut malli. Tein tänään ja helppoa ja hyvää oli!
Hirvimieslaatikko
Kilo tai pari käristyslihaa
-leikataan ja paistetaan pannussa normaalisti käristyksen tapaan
Pari-kolme pussia perunasipulisekoitusta
kermaa tai ruokakermaa
(lihalientä)
suolaa
riistamaustetta
pari valkosipulinkynttä
Laakeaan voideltuun uunivuokaan laitetaan ensin pussillinen perunasipulisekoitusta. Vähän suolaa päälle. Seuraavaksi kerros käristettyä lihaa riistamaustetta ja suolaa. Puristetaan valkosipulit päälle. Päälle vielä loput perunat, ja ripaus suolaa.
Sen jälkeen päälle kermat ja/tai lihaliemi.
Uuniin 200 asteeseen pariksi tunniksi. Kun päällimäiset potut alkavat tummua, voi päälle panna folion niin eivät pala karrelle.
Tietysti vielä mureampaa lihasta saa, jos keittelee sitä ensin käristyksen tapaan. Mutta tervehampaiselle kelpaa noinkin.