Kaikkihan tämän tietää mutta just söin ja hyvää oli niin pakko mainostaa
- Hirvenlihaa ruokalia määrän mukaan
- 1-2 pakettia pekonia tai vielä parempaa on tietenkin savu pekoni (määrä suhteutettuna hirvenlihan määrään ja omaan maku tottumukseen)
- 1-2 sipulia
- suolaa
- valkosipulia itselle sopiva määrä
- pippuri seosta tai pelkkää mustapippuria, määrä täysin maku kysymys voi maistaa ja lisätä
- voita lihojen paistoon
Leikkaat vain sopivasti sulaneen lihan mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, liha "lehdistä" voi tulla isojakin.Tasailee "lehdet" sit sopivan kokoisiksi kun koko liha murikka on leikattu. Paras leikata niin jäisenä että just ja just puukko pystyy (saa helpoiten ohuita siivuja). Tällä kertaa kiehautin suikaleita kattilassa hetken ja kaadoin lihat makarooni siivilään ja huuhtasin pikaisesti. Tuon tein vain sen takia että tyttö vetelee käristystä urakalla kun riistanmaku pikkaisen vaimenee. Sitten vaan voissa tirisevälle pannulle hirvi,pekoni,sipuli,valkosipuli,pippuri ja suolaa sopivasti
ja kevyt ruskistus. kun lihat kevyesti ruskistettuja lisää 2-3 desiä vettä ja anna hautua siinä hetkisen.
Tarjoillaan muusin kanssa ja puolukkakaan ei pilaa sitä