Kyllä Hallin eli Harmaahylkeen Metsästys Etenkin Ampumasuorituksen, Olosuhteitteiten, sekä Kalustonsa ym. tuntemuksen(mm. Lämpötilan/tuulen jopa ARKTISTEN MERELLISIEN OLOSUHTEIDEN suhteen)on millintarkkaa toimintaa Latvalinnustuksen/Majavajahdin ohella.
Metsäsys sallittu 16.4---31.12 ja rauhoitettu 1.1---15.4 esim. täällä meidän kulmilla 10€ hintaisella yhteisluvalla pääsee koittamaan eksotiikkaa ja siinä on ONNISTUTTAVA KERRALLA sillä HUTEIHIN ei ole VARAA!
NÖYRYYS tässä lajissa sekä HARJOITTELU Ampumaradalla sekä OMIEN TAITOJEN sekä KALUSTONSA KYKYJEN TUNTEMINEN on KAIKEN A ja Ö !
Varsinkin Kevätjäillä(jäiden liikkeet sekä muutenkin luonnon olosuhteet ovat ERITTÄIN VAATIVAT) ja ulkosaaristossa tapahtuva toiminta/liikkuminen On niin monimuotoista, jotta se ei ole ihan aloittelijoiden Hommaa vaan vaatii Suuret eväs varastot juoman/ruuan osalta sekä aikaa etenkin Luonnon Olosuhteista johtuen aiotun 3vrk reissun voi odottaa kestävän 9vrk !Toisin sanoen päivän reissulle VIIKON EVÄÄT!
Tosin jos lähtee vasta Heinäkuulla niin saa nauttia myös kesäisemmistä säistä metsästyksen ohella.
Välineet mm. aseet ja käytettävät patruunat on oltava PARASTA mahdollista tällä rintamalla!
Kulkuvälineet (Veneet/jollat myös tarkoitukseen sopivat) ja Eipä kokeneen Hylkeenmetsästäjän ohjeetkaan ole pahitteeksi!
Kylllä se "harrastaja" joka näissä olosuhteissa sekä alueilla minkä tieto/taito määrän tämä laji vaatii jo saaliinkäsittelynkin takia, jotta se HYÖDYNNETÄÄN TODELLAKIN niin kuin ETTISESTI metsästys kulttuurin mukaisesti yleensäkin PITÄÄ TOIMIA !
Ei haaskioksi VAAN MAHDOLLISIMMAN TARKASTI HYÖTYKÄYTTÖÖN!
Ruhon käsitelyssä on MUISTETTAVA SUOJAKÄSINEET, jotta välttyy Ns.HYLJESORMELTA/KÄDELTÄ (erittäin tuskallinen vaiva/sairaus). Suojakäsineiden lisäksi ERITTÄIN TÄRKEITÄ varusteita ovat myös NAVIKOINTI-, VIESTIVÄLINEET, AURINKOLASIT ja ENSIAPUTARVIKKEET !
Esim. nahasta saa OIKEIN KÄSITELTYNÄ lopputuotteena mitä erilaisimpia ja UNIIKKEJA TUOTTEITA sekä Lihastakin jota tosin tulee KÄYTTÖKELPOISTA isostakin noin vajaasta 200 kiloisestakin noin vajaa 20kg, mutta tästäkin määrästä osaava tekijä tekee kyllä hyvää ja maukasta varsinkin savustaen, paistaen ja grillaten.
Mutta jos ei tätäkään taitoa osaa niin tekee hylkeen liha-aterialla sekä omille ja muidenkin Makusensoreille KARHUNPALVELUKSEN!
Rasvastakin(noin 30-40kg) saa OIKEIN TOIMITTUNA ja OIKEILLA valmistus/keittotaidoilla erinomaista maalin/kenkärasvan ym. raaka-ainetta.
Hallista saa myöys ERINOMAISIA METSÄSTYSMUISTOJA kuten SIITINLUU, KALLO ja erilaiset TROFEET, mutta tässäkin tapauksessa kun ja jos siitä rupee keittelemään KALLOJA sekä SIITINLUITA niin se vaatii ERITYISTIETÄMYSTÄ jotta ei pilaa näitä METSÄSTYS MUISTOJANSA, koska hylkeiden LUURAKENNE on ERIKOISTA johtuen sukellusvenemäisten ominaisuuksien vaatimasta ELASTISUUDESTA.
Joten useimmat KALLONKEITTÄJÄT saavat muistoksi tarkoitetusta HALLIN KALLOSTA, jos se yleensäkään metsästys tavasta johtuen on KÄYTTÖKELPOINEN niin pelkkää SOPPAA jos TIETÄMYS ei ole VAADITULLA TASOLLA!
KAATOON asti homma on vielä pala kakkua, mutta sen jälkeen etenkin nahan hyödyntäminen esim. vaatii jo SPECIAALI OSAAMISTA, ja ennen kaikkea koko prosessin kaikkinensa läpi vieminen PITKÄÄ PINNAA ja ennenkaikkea TAITOA sekä KÄRSIVÄLLISYYTTÄ !
Ja kyllä HYVIÄ HYLJEKOIRIAKKIN tarvittaisiin!(Laikastako siihen tehtävään olisi monipuolisten ominaisuuksien perusteella?), kun entisten aikojen "HYLJEKOIRARODUT" sekä JÄLKELÄISET ovat VÄHISSÄ !
Katso liitteenä kuvia mm. hylkeen nahkatuotteista KAAKKOIS Suomesta !
Terv. Rudolf