Yleiset porinat > Riistareseptit

Hirven jääpaisti

(1/3) > >>

Amakan:
Hirven jääpaisti


hirvenpaisti (2-3 kg)
lihalientä
1 rkl sokeria
persiljaa
timjamia
oreganoa
mustapippuria
rosmariinia
katajanmarjoja


Pakasta hirvenpaisti. Lämmitä uuni 150-asteeseen.
Laita paisti suoraan jäisenä uuniin. Anna sen paistua siellä tunti.
Tämän jälkeen uunin lämpötilaa lasketaan 80-asteeseen.
Paistin annetaan kypsyä tässä lämpötilassa 6 - 9 tuntia.
Aika riippuu paistin koosta. Siinä vaiheessa kun paisti on sulanut sisältä,
laita siihen paistimittari. Kun paistin sisälämpötila on 70-astetta,
se on kypsä. Sekoita mausteet kylmään lihaliemeen.
Upota paisti kuumana tähän liemeen, ja anna vetäytyä pari tuntia.
Kun paisti on vetäytynyt, voit valmistaa liemestä kastikkeen.

Helppoa, kuin heinänteko. Kukin nauttii kuinka tykkää... parasta kuitenkin leikkeleenä leivän päällä =)

junttieinari:
Paistelinpa tuollaisen viime yösydännä. Taisi olla kyllä uunissa kellon ympäri. Olipahan hyvvää. Enpä ole noin mureaa paistia ennen syönyt. Tässä oottelen että vähän laskeutuu ja pääsee kokeilemaan kylmänä leivän päällä...

Suski:
Jääpaisti on kyllä helppoudestaan huolimatta todella hyvää!

Eipä ole koko talvena tarvinnut montaa kertaa leikkeleitä kaupasta kantaa kun on paistisiivut olleet gotlerin korvikkeena leivän päällä. :)

Keimou:
Mikä idea tos on et se jäisenä laitetaan uuniin? ???

Heino:
hirvenpaisti (2-3 kg)
lihalientä
1 rkl sokeria
persiljaa
timjamia
oreganoa
mustapippuria
rosmariinia
katajanmarjoja

Olen huono ruan laittaja, mutta siitä huolimatta minäkin haluaisin laittaa hyvää paistia. Mihin nuo mausteet laitetaan, lihan päälle vai lihaliemestä tehtyyn liemeen? Missä vaiheessa lihaan laitetaan suola? Minkälaiseen määrään vettä lihaliemi tehdään?
Tarkentakaa ohje niin yksinkertaiseksi, että meitsikin osaa valmistaa hyvän paistin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta