Suomen Laikajärjestö ry - keskustelufoorumi
Yleiset porinat => Riistareseptit => Aiheen aloitti: leo - 23.02.10 - klo:20:13
-
2 kg hirvenlihaa suikaleina marinaadissa
2 kpl porkkanoita raakana
2 kpl punasipulia
1 valkosipuli
4 pus maissi-herne-porkkana sekavihanneksia (pakaste)
1 kg pitkäjyväinen riissi
metsäsieniä kanttarellia tai herkkutattia (kerätään passissa ollessa 0.5 pussia)
1 purjo
mausteita suola ja mustapippuri öljyä ja voita
0.8 dl ruokakermaa
Valmistelu alkaa jo kotona. Liha marinoidaan ja laitetaan jääkaappiin ja muistetaan otta mukaan ja ym tarvikkeet.
Valmistus kämpällä isolla muurikalla ja pienellä avotulella. Muurikkalle öljyä ja voita sen jälkeen liha. Porkkanat, purjot, sipulit, sienet poloitellaan ja sen jälkeen kypsymis järjestyksessä aineet muurikalle ja keitetyt riissit lisätään ja lopuksi kerma annetaan hautua ja tarkistetaan mausteet. Muistetaan käänellä ja varotaan liikaa lämpöä. valmistus aika noin 45 min. Kokille varataan valmistus ajaksi pari kylmää karhua. Jälkiruuaksi päiväunet 1.5 h ja taas jaksaa seuraavaan lounaaseen. Liha paranee mitä pitempään jahti kestää. Tällä perus ohjeella olen joutunut muutaman syksyn kokkailemaan noin 10 hengelle.
-
Karhumiehen lounas. Voissa paistetut pilkkiahvenet suomustetaan siten että nahka jää kalaan. Ruis/vehnäjauhoseoksessa pyöritetyt ahvenet paistetaan voissa ja ekun herkuttelemaan. Nokipannukahvit ja grillimakkarat lammen rannalla nuotiolla. Voissa paistetut pienet karhunlihapyörykät on myös syötävää. Paistan yleensä niitä pari pannullista, toisen itselle ja toisen koirille. Porukassa herkutellaan. Nam! ;)